Významný míľnik banskobystrickej nemocnice. Oslavuje 5-tisíc roboticky asistovaných operácií


Foto: Významný míľnik banskobystrickej nemocnice. Oslavuje 5-tisíc roboticky asistovaných operácií Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica

Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici mala dôvod na oslavu. Centrum roboticky asistovanej chirurgie minulý týždeň dosiahlo významný míľnik 5-tisíc roboticky asistovaných operácií.

Pri tejto príležitosti pozvali aj prednostu Jana Schramlu z nemocnice v Ústí nad Labem, ktorý pred viac ako 13 rokmi odovzdával svoje vedomosti a zručnosti z operácií robotom banskobystrickým operatérom. Pozvanie prijal aj pán Milan, jubilejný 5 000. pacient, ktorý minulý týždeň podstúpil robotickú operáciu prostaty.


„Päťtisíca operácia nie je len číslo. Je to 5 000 príbehov našich pacientov, ktorých postihla zákerná rakovina. Vďaka zanietenému tímu, odhodlanému vedeniu nemocnice a spoľahlivej inovatívnej technológii sme poskytli postihnutým pacientom najšetrnejšiu medicínsku starostlivosť, aká je v súčasnosti na svete v chirurgii dostupná,“ povedal Vladimír Baláž, prednosta II. Urologickej kliniky SZU a vedúci Centra roboticky asistovanej chirurgie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu