Na úrad vlády poslal list, v ktorom sa vyhrážal bombovými útokmi počas protestov


Foto: Na úrad vlády poslal list, v ktorom sa vyhrážal bombovými útokmi počas protestov Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

V pondelok 22. januára bol na Úrad vlády SR doručený list, v ktorom sa neznámy páchateľ vyhrážal predsedovi vlády, že na verejné zhromaždenia v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach umiestni bomby.

Ani tento prípad nezobrala polícia na ľahkú váhu a Národná  kriminálna agentúra začala vyšetrovanie ako podozrenie z terorizmu. Vo štvrtok 25. januára sa policajtom NAKA podarilo podozrivú osobu stotožniť a vypátrať. 

„Pred malou chvíľou sme podozrivého zadržali a aktuálne s ním vykonávame procesné úkony. V prípade, že bude osoba obvinená a bude jej dokázaná vina, hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo doživotie,“ doplnilo Prezídium Policajného zboru na sociálnej sieti.


Zároveň polícia ubezpečila všetkých Slovákov, ktorí sa plánujú zúčastniť štvrtkových protestov, že jej pracovníci prijali opatrenia, aby boli verejné zhromaždenia bezpečné a zabezpečia, aby neboli ničím rušené.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu