Nebezpečná kozmetika možno aj na Slovensku, v jednom z výrobkov zistili prítomnosť azbestu


Foto: Nebezpečná kozmetika možno aj na Slovensku, v jednom z výrobkov zistili prítomnosť azbestu
Galéria: 3 fotky
Foto: uvzsr.sk

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov, ktoré sa môžu predávať aj v slovenských obchodoch.  Ide o tri problémové výrobky. Prvým sú vlhčené utierky Wet Towel –Islak Havlu, Chamomile.

V zozname zložiek je uvedená zmes konzervačných látok Methylisothiazolinone a Methylchloroisothiazolinone, čo je v rozpore s nariadeniami Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch. Zmes je povolená len do zmývateľných výrobkov, preto môže spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb.

Druhým je mydlo Love me Bath soap značky BadeFree. Má tvar čokolády a je zabalené v kartónovom obale. Produkt pripomínajúci potravinu nie je bezpečný, pretože má vôňu, farbu, vzhľad, obal, ktoré môžu spôsobiť, že najmä deti si ho môžu zameniť s potravinou a v dôsledku toho vložiť do úst čo by mohlo byť nebezpečné a zapríčiniť dusenie či otravu.  

Tretím výrobkom je makeupová sada Claire’s makeup set vyrobená v Číne. Kozmetická súprava zložená z 3 častí v tvare srdca fialovej farby, obsahuje farby na oči, rúže, púder, maskaru a i. Vo výrobku boli zistené vlákna azbestu, čo je v rozpore s nariadeniami Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: uvzsr.sk