Meškajú výplaty: pracovníkom Technických služieb v Detve nechodí mzda, požadujú nápravu


Foto: Meškajú výplaty: pracovníkom Technických služieb v Detve nechodí mzda, požadujú nápravu Foto: ilustračné

Zamestnanci mestských Technických služieb v Detve sú nespokojní, dôvodom sú meškajuce výplaty, žiadne stravné lístky či neodvádzanie odvodov. Tento stav podľa nich trvá už minimálne rok a nikto ho nerieši.  K nepríjemnej situácií v uplynulých dňoch spísali vyhlásenie, a kompetentných žiadajú, aby tento problém čo možno v najrýchlejšom čase vyriešili.

Pod vyhlásenie sa podpísalo 18 nespokojných zamestnancov spoločnosti. Vo vyhlásení sa uvádza: Spoločnosť nemá na pohonné hmoty a ľudia často nemajú ani s čím robiť. Žiadame kompetentných o urýchlené riešenie tohto stavu, inak budeme nútení pristúpiť k ďalším akciám, ako je napríklad štrajková pohotovosť či ostrý štrajk.”

K situácii sa vyjadrila aj hovorkyňa mestského úradu v Detve Zuzana Juhaniaková

„Vedenie mesta Detva vyjadruje poľutovanie, že sa o tomto stave dozvedá prostredníctvom médií a nie pracovným rokovaním priamo od zodpovedných osôb,“ uviedla pre portál teraz.skMesto vyvinie tlak na spoločnosť, aby situáciu bezodkladne vyriešila.

Na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva 17. októbra bolo Technickým službám Detva schválených 220.000 eur z rozpočtu mesta na navýšenie ich základného imania. Mesto Detva očakáva, že zodpovední predstavitelia Technických služieb situáciu zamestnancov uvedú do uspokojivého a vyrovnaného stavu,” dodala Juhaniaková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk