VIDEO: Po minúte ticha zaznel veľký potlesk. V Rimavskej Sobote sa lúčili s folkloristom Vladimírom Petrincom


Foto: VIDEO: Po minúte ticha zaznel veľký potlesk. V Rimavskej Sobote sa lúčili s folkloristom Vladimírom Petrincom Foto: Facebook/vobraze.sk

V stredu 13. marca zomrel Vladimír Petrinec, ktorý pochádzal z Podpoľania a ľudová hudba ho sprevádzala po celý jeho život. „Bol to človek, ktorý svojím úsmevom, dobrou náladou a ľudským prístupom rozdával pohodu, zábavu a radosť zo života nám všetkým,“ vyjadril svoj smútok kolektív folklórneho súboru Rimavan na sociálnej sieti.

Ako uviedol portál rimava.sk, región ho poznal ako zanieteného folkloristu, ktorý bol dlhoročným vedúcim folklórneho súboru Rimavan. V ňom pôsobil aj ako choreograf a tiež spevák.

Do umeleckého neba ho v Dome smútku v Rimavskej Sobote vyprevadila rodina, priatelia, folkloristi aj kultúrnici z MsKS či Domu osvety. Ako informoval portál vobraze.sk, rozlúčil sa s ním poslednou skladbou na heligónke aj Jaroslav Petrinec. „Bol všade tam, kde bolo treba a nikdy neodmietol pomôcť,“ zaznelo počas rozlúčky. Po záverečnej minúte ticha sa ozval potlesk všetkých zúčastnených.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu