Taraba tvrdí, že financovanie nemôžu zveriť bezdomovcovi Machajovi. Šimkovičová vysvetľuje zrušenie RTVS


Foto: Taraba tvrdí, že financovanie nemôžu zveriť bezdomovcovi Machajovi. Šimkovičová vysvetľuje zrušenie RTVS Foto: Úrad vlády

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová vyzýva, aby sa súčasný šéf RTVS Ľuboš Machaj vysvetlil svoj osobný bankrot. Dôvodom zrušenia RTVS je to, že inštitúcia nie je apolitická. Spomína prípad Ľuboša Blahu, ktorý nebol pripustený do relácie Sobotné dialógy, keď sa neohlásene objavil na vrátnici. Do relácie bol za Smer-SD pôvodne pozvaný Marián Kéry.

Zaujatosť RTVS má podľa predstaviteľov SNS dokazovať aj to, že jej bývalá moderátorka Veronika Ostrihoňová nedávno ohlásila kandidatúru do eurovolieb za Progresívne Slovensko a jej manžel pracuje vo FunRádiu, ktoré vlastní Boris Kollár. Samotná Šimkovičová pritom v minulosti pred politickou kariérou pôsobila v TV Markíza.  


Umelci na protestoch a Milanová na ministerstve

Šimkovičová sa opiera o rebríček dôveryhodnosti, v ktorom sa mali slovenské médiá zo 46 krajín umiestniť na 44 mieste. To je podľa nej dôvod, prečo ľudia vyhľadávajú alternatívne médiá. Ministerka kritizuje aj umelcov, ktorí chodia na opozičné protesty. „Kde bola vaša pani Milanová, s ktorou teraz chodíte na protesty keď ste nemali kde hrať a museli ísť pracovať do potravinových reťazcov?“ pýta sa. Ďalej tvrdí, že bývalá ministerka kultúry Natália Milanová (SLOVENSKO) mala od svojich bývalých kolegov získavať informácia o pripravovanej novele. „My už vieme identifikovať ľudí, ktorí s ňou spolupracujú a dávajú jej informácie,“ tvrdí.


 Kritizuje aj Zoru Jaurovú z Progresívneho Slovenska a primátora Bratislavy Matúša Valla. „Súčasťou obsadzovania miest do mestských podnikov je dotazník osobnej integrity. Rozumej, zamestnancov politicky kádrujú,“ vraví ministerka. Dodáva, že súčasťou prijímacích skúšok na VŠMÚ boli dve zadania - názor na ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú a zahranie etudy ohľadom Andreja Danka.

Machaj má vysvetliť osobný bankrot

Okrem ministerky sa tlačovky zúčastnili aj spomínaný predseda SNS, minister životného prostredia Tomáš Taraba a riaditeľ služobného úradu ministerstva Lukáš Machala. Danko aj Taraba tvrdia, že neveria ekonomickému manažmentu Ľuboša Machaja„Na čele RTVS stojí bezdomovec zasypaný exekúciami,“ povedal Taraba s tým, že v roku 2020 mal Machaj vyhlásiť osobný bankrot. 

Danko zas novinárov vyzýva, aby sa išli pozrieť do areálu RTVS. Novinári komerčných médií by podľa neho vo verejnoprávnej televízii nešli ani na toaletu. „RTVS by skončila bankrotom, pokiaľ by ju štát neustále nedotoval,“ vraví Danko. Predseda SNS aj Tomáš Taraba tvrdia, že im nejde o spravodajstvo, hoci na tlačovej konferencii kritizovali predovšetkým jeho zaujatosť. „Mňa spravodajstvo nezaujíma,“ povedal Taraba.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu