Tomáš v Banskej Bystrici zaútočil nožom na 15-ročné dievča. Súd ho prepustil pre procesnú chybu


Foto: Tomáš v Banskej Bystrici zaútočil nožom na 15-ročné dievča. Súd ho prepustil pre procesnú chybu Foto: Pexels

Minulý rok v apríli sa v Banskej Bystrice udial šokujúci prípad. Tomáš, ktorý bol študentom medicíny, zaútočil nožom na dve 15-ročné dievčatá. Jednému z nich spôsobil bodné zranenia, druhému sa podarilo utiecť. Po skutku na seba zavolal políciu.

Policajti Tomáša zadržali pred základnou školou, ktorú kedysi navštevoval. Prečo útočil známe nie je, pretože sa s dievčatami vôbec nepoznali. Ako sám tvrdí, na nič si nepamätá.

Ako informoval portál noviny.sk, 22-ročného muža aktuálne prepustili z väzby pre procesnú chybu banskobystrického Okresného súdu. “V dôsledku procesných pochybení okresného súdu došlo k zásadnému porušeniu jeho práv ako obžalovaného a tým pominuli dôvody na ďalšie trvanie jeho väzobného stíhania,” uviedla pre portál hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica Nina Uhrovičová.



Procesná chyba

Na obžalovaného podal prokurátor obžalobu 22. decembra. Predĺžená lehota väzby trvala do 2 februára. Po podaní obžaloby rozhodol banskobystrický Okresný súd 18. januára o ponechaní vo väzbe, proti čomu podal Tomáš sťažnosť.

O tej bolo potrebné rozhodnúť najneskôr do konca predĺženej lehoty väzby, čiže do 2 februára. Okresný súd však predložil spis krajskému súdu až 13. februára, teda 11 dní po lehote. Podľa hovorkyne tak museli obžalovaného prepustiť na slobodu. Samotné pojednávanie v prípade vraždy v štádiu pokusu začne začiatkom marca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu