Hudobníčka z kapely Zlokot bojuje s rakovinou: Banskobystričanka Stanka opísala svoj príbeh a prosí o pomoc


Foto: Hudobníčka z kapely Zlokot bojuje s rakovinou: Banskobystričanka Stanka opísala svoj príbeh a prosí o pomoc Foto: Facebook/Stanka Apfelova

Stanku Apfelovú mnohí poznajú ako gitaristku a basgitaristku z kapiel Zlokot a Toddler punk. Umelkyňa však bojuje so zákernou rakovinou prsníka. Stanka si našla nádor na prsníku počas obdobia, kedy kojila svoju šesť mesačnú dcérku.

Absolvovala som dlhú a náročnú liečbu v podobe chemoterapií, operácie, ožiarov a moja materská dovolenka naozaj nevyzerala ako materská iných mamičiek. Vlastne, doteraz to stále platí,“ zverila sa rodená Banskobystričanka.

Po roku sa jej však choroba vrátila, v uzlinách, v hrudníku. Vzhľadom k jej BRCA génu mala schválený liek Talzenna, ktorý zaúčinkoval. Vo februári tohto roka sa rakovina vrátila po tretíkrát. Najúčinnejšia liečba je v tomto prípade chemoterapia.

Poisťovňa na Slovensku neschvaľuje liečbu na Stankin typ nádoru, aj keď podľa hudobníčky dokáže zachrániť mnoho mladých životov. V príspevku na sociálnej sieti sa preto obracia s prosbou na verejnosť. Jej príbeh zdieľalo už viac ako 3-tisíc ľudí a mnohí jej okrem podpory okamžite odkazujú, že posielajú finančný príspevok.

Na čo sa Vaše peniaze použijú? Jedna dávka liečby (každé tri týždne) stojí cca 4500 eur. Momentálne nevieme odhadnúť, koľko bude liečba trvať a ako zaúčinkuje, preto rátame s ročnou liečbou, čo je cca 60 000 - 70 000 eur. Veľmi tu ešte chcem byť pre svoju 4 ročnú dcérku, pre svojho partnera Erika, odohrať ešte veľa koncertov, nahrať album so Zlokotom, Toddler punkom…. Nemám pocit, že moja úloha by v 34 rokoch mala byť na tomto svete naplnená.“ píše Stanka.


Ak chcete mladej mamičke pomôcť, peniaze jej môžete poslať na transparentný účet SK60 8330 0000 0026 0280 2632.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu