Banskobystrický policajt si na pokutách prilepšil o 100-tisíc eur. Súd rozhodol o treste


Foto: Banskobystrický policajt si na pokutách prilepšil o 100-tisíc eur. Súd rozhodol o treste Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Od mužov zákona málokto čaká, že budú páchať niečo nekalé. Pravý opak sa však stal v Banskej Bystrici v roku 2022. Príslušník miestnej polície si mesiace nechával časť z pokút, ktoré občanom udelil. Raz dokonca do služby nenastúpil vôbec, vypol si telefón a zmizol aj so 100-tisíc eurami vo vrecku.

Dobehlo ho však vlastné svedomie a po týždni sa napokon sám prihlásil na policajnom oddelení. Tento týždeň padol v jeho prípade verdikt. Informáciu priniesol portál MY Banská Bystrica.

Zachraňoval životy

Okresný súd uznal bývalého policajta za vinného a udelil mu trojročnú podmienku s odkladom výkonu trestu na skúšobnú dobu v trvaní štyroch rokov. Zároveň musí ministerstvu vnútra vrátiť 114-tisíc eur. 

Portál MY Banská Bystrica tiež poukazuje na to, že išlo o policajta, ktorý bol v službe 10 rokov a mal sa zviditeľniť záchranou ľudských životov. V roku 2011 pomohol cukrovkárovi, ktorý odstavil auto na križovatke a javil známky infarktu. Rovnako pomohol vodičovi Hondy s epileptickým záchvatom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu