Banskú Bystricu navštívia filmári. Točia film o Černákovi, doprava bude cez víkend obmedzená


Foto: Banskú Bystricu navštívia filmári. Točia film o Černákovi, doprava bude cez víkend obmedzená Foto: regiacivitas.sk

V Banskej Bystrici sa začalo natáčanie trileru z 90. rokov. Snímka Miki zobrazuje život bývalého bossa slovenského podsvetia Mikuláša Černáka. Tento víkend 24. a 25. februára budú preto v meste platiť dočasné dopravné obmedzenia na Národnej ulici v centre mesta. Informáciu priniesol portál MY Banská Bystrica.

Vjazd vozidiel by mal byť povolený, ale ich pohyb budú regulovať pracovníci filmovej spoločnosti a dopravné značenia. V sobotu 24. februára od 5:00 do 17:00 hod. a v nedeľu 25. februára od 8:00 do 20:00 hod nebude možné parkovať v úseku slepej ulice, ktorá vedie od cesty I/66 po hranicu Národnej a Kuzmányho ulice, pri budovách Štátnej opery a Rektorátu Univerzity Mateja Bela.

Prečo sa rozhodol natočiť film o vrahovi

Režisérske žezlo k filmu prevzal Jakub Kroner a hlavnú úlohu, Mikuláša Černáka, stvárňuje herec SND Milan Ondrík. Černák, ktorý je považovaný za bossa všetkých bossov, dostal doživotie za niekoľko vrážd. Trest si odpykáva vo väznici v Leopoldove, s najvyšším stupňom stráženia. Jeho svet priblížil skrz filmový scenár Miro Šifra, ktorý sa narodil v susednej dedine a vyrastal len pár kilometrov od Černáka. Scenárista dokonca priznal, že s ním počas pandémie pretelefonoval dlhé hodiny a bol ho navštíviť aj v Leopoldove. 

„Plne si uvedomujem, že som napísal film o mužovi, ktorý má prsty v smrti desiatok ľudí. Nechcel som pritom budovať kult jeho osobnosti, ani jeho činy ospravedlňovať. Pristupoval som však k nemu bez predsudkov – chcel som totiž pochopiť, čo jeho príbeh hovorí o Slovensku, v ktorom som vyrastal aj ja sám,“ povedal pre Kinema.sk.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu