V stredu otvorila vo Zvolene svoje brány nová mäsiareň. „Nová mäsiareň vo Zvolene. Otvára dnes. Vedľa Hriňovskej pekárne, pod traťou pod nemocnicou, Bystrický rad,“ upozornila na novú predajňu jedna z miestnych obyvateliek.
Na sociálnych sieťach sa novinka stretla s veľkou pozornosťou. Obyvatelia mesta reagovali rôzne, väčšina sa teší z ďalšieho miesta, kde môžu nakúpiť čerstvé mäso a domáce výrobky, no objavili sa aj pochybnosti o vhodnosti lokality. „Pre mňa na zlom mieste, ale nech sa darí. Mám veľmi rada takéto predajničky,“ napísala jedna zo Zvolenčaniek. Ďalší obyvatelia dodali, že sa chystajú prísť novú prevádzku osobne podporiť: „Tešíme sa, prídeme zajtra pozrieť,“ zaznelo v komentároch. „Super, prídem podporiť domáce produkty,“ uviedla Iveta.
Popri pozitívnych ohlasoch sa otvorila aj téma transparentnosti pôvodu mäsa. Niektorí diskutujúci pripomenuli, že predajcovia sú zo zákona povinní o pôvode informovať, iní vyjadrili istú nedôveru. „Napísať sa dá všeličo. Už som sa nie raz stretla s tým, že mäso bolo písané pôvod SK a pravda to nebola a nebyť známej predavačky, tak by som to bola kúpila,“ napísala jedna z diskutujúcich.
Podľa zákazníkov bude dôvera v novú predajňu závisieť aj od toho, ako sa mäsiareň postaví k otvorenej komunikácii o pôvode a kvalite výrobkov. Zatiaľ čo niektorí Zvolenčania považujú lokalitu pri nemocnici za praktickú, iní tvrdia, že predajňa by mala väčší úspech inde. „Myšlienka dobrá, ale zlá lokalita,“ zhodnotil Marek.
Podľa obyvateľov, ktorí sa pri otvorení zastavili, pôsobí predajňa moderne a čisto. „Parádna predajňa,“ napísala Paula. Už v deň otvorenia sa pred prevádzkou objavilo niekoľko zvedavých návštevníkov, ktorí si prišli pozrieť sortiment.