VIDEO: Zásah NAKA v rodinnom dome. Policajti zadržali dvojicu, ktorá predávala anaboliká


Foto: VIDEO: Zásah NAKA v rodinnom dome. Policajti zadržali dvojicu, ktorá predávala anaboliká Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila dve osoby pre podozrenie z neoprávneného zaobchádzania s látkami s anabolickým alebo iným hormonálnym účinkom. Obvinení vyše roka zabezpečovali prostredníctvom poštových doručovateľských služieb z Estónska a Litvy neoprávnený dovoz rôznych druhov látok vo veľkom množstve. Zásielky prechovávali a následne distribuovali koncovým užívateľom.

NAKA vykonala minulý týždeň raziu, pri ktorej boli zadržaní dvaja podozriví. Okrem iného zaisti finančné prostriedky vo výške 34-tisíc eur, kryptopeňaženku s nezistenou výškou sumy, rôzne nosiče dát, 40-tisíc kusov anabolík a rôzne ďalšie tabletky.


Na jedného z obvinených bol podaný podnet na vzatie do väzby. S ním sa stotožnil aj dozorujúci prokurátor a sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Banská Bystrica 1 poslal obvineného do väzby. Páchateľom v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 5 až 12 rokov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu