Ako pokračuje projekt rekonštrukcie a výstavby novej nemocnice v Banskej Bystrici?


Foto: Ako pokračuje projekt rekonštrukcie a výstavby novej nemocnice v Banskej Bystrici? Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková sa stretla s vedením a projektovým tímom Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, ktorý intenzívne pracuje na rekonštrukcii a výstavbe novej nemocnice. Na jej hrubú stavbu sú vyčlenené peniaze z Plán obnovy a odolnosti Slovenskej republiky.

Pravidelne komunikuje a informuje sa o prebiehu plnenia jednotlivých míľnikov tohto projektu. “Môžem potvrdiť, že projektový tím konštruktívne komunikuje všetky čiastkové etapy postupu procesov a prác podľa harmonogramu tak, aby do 30. 6. 2026 boli ponúkané peniaze z plánu obnovy na túto nemocnicu vyčerpané. Plánovaný podpis zmluvy so zhotoviteľom beží podľa stanovaného plánu a momentálne je v štádiu vyhodnocovania ponúk verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby,” uviedla ministerka Zuzana Dolinková.


Nová nemocnica v Banskej Bystrici s 830 lôžkami by mala byť hotová do roku 2029. Stáť bude približne 450 miliónov eur. Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrej Lunter uviedol, že 368 miliónov zo spomínanej sumy malo na výstavbu putovať z Plánu obnovy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu