Študentku z Lučenca mala znásilniť trojica kamarátov, najmladší mal len 14 rokov


Foto: Študentku z Lučenca mala znásilniť trojica kamarátov, najmladší mal len 14 rokov Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj a sadlc.sk

Štvorica mladistvých, medzi nimi aj 17-ročná študentka, popíjala na autobusovej stanici v Lučenci. Odtiaľ sa neskôr presunuli na iné miesto, pričom prešli cez železničnú trať, kde ju traja mladí muži mali zatiahnuť do kríkov medzi špinu a neporiadok.

Na tomto mieste ju mali sexuálne zneužiť. TV Joj sa podarilo hovoriť so svedkom ohavného činu. „Do tej jamy ju zobrali naspodku. Nevidel som, čo sa tam robilo, ale keď vychádzali, tak jeden si gate napravoval,“ opísal.

Po tom, čo skončili, dievča údajne nechali ležať na zemi a odišli. Neskôr sa sama zodvihla a začala blúdiť po okolí, až natrafila na rodinu, ktorá ju hľadala. Krátko na to odpadla. „Zavolali záchranku a policajtov. Zaviezli ju do nemocnice a tam hneď ona povedala lekárom, že bola zneužitá,“ uviedla mama študentky pre televíziu.

Prípadom sa začala zaoberať aj polícia, ktorá na mieste trestného činu objavila jej kabelku s dokladmi, ako aj spodnú bielizeň. Polícia zadržala troch podozrivých mužov, s ktorými popíjala. Najmladší z nich má iba 14 rokov.


„V tomto prípade bolo vznesené obvinenie trom osobám za zločin znásilnenia spáchaný v spolupáchateľstve. Jednej osobe bolo navrhnuté väzobné stíhanie,“ informovala prokurátorka Okresnej prokuratúry Lučenec Michaela Taglíberová, 

Najstaršieho z nich, 19-ročného Jaroslova, zobral súd do väzby. Ten tvrdí, že nič neurobil, no sťažnosť nepodal. Nejde o jeho prvý trestný čin, keďže v minulosti bol už štyrikrát súdne trestaný aj za násilnú trestnú činnosť.

Avšak horšie na tom je obeť trestného činu, keďže prestala chodiť do školy a komunikuje iba s rodinou „My sme z toho šokovaní, hlavne dcéra. Nespáva, nejedáva. V noci k nej vstávam, podávam jej lieky,“ priblížila mama poškodenej študentky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu