VIDEO: NAKA v Banskobystrickom kraji rozložila drogový gang, uväznených je 8 osôb


Foto: VIDEO: NAKA v Banskobystrickom kraji rozložila drogový gang, uväznených je 8 osôb Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Národná kriminálna agentúra si začiatkom tohto týždňa posvietila na drogový gang pôsobiaci v Banskobystrickom kraji. Pri zásahoch pomáhali aj príslušníci pohotovostných policajných útvarov zo Žiliny, Košíc, Banskej Bystrice aj Bratislavy.

V pondelok 22. januára vykonali policajti z viacerých útvarov vrátane psovodov desať domových prehliadok a štrnásť prehliadok iných priestorov na území Banskobystrického kraja. Počas toho sa im podarilo zadržať až desať podozrivých osôb a zaistiť 800 gramov metamfetamínu známeho aj ako pervitín či piko.

Malo ísť o 8-tisíc dávok v hodnote asi 32-tisíc eur. Okrem toho počas prehliadok našli skoro 6-tisíc eur v hotovosti, ako aj rôzne chemické prípravky, injekčné striekačky či dátové nosiče.

„Podľa zistení polície mala organizovaná skupina pôsobiť v Banskobystrickom kraji. Úlohy mali byť presne hierarchicky rozdelené od najvyššie postavených členov, ktorí poskytovali financie na nákup omamných látok, až po hlavných dílerov, ktorí predávali tovar koncovým užívateľom,“ priblížila polícia.


Pervitín mali predávať predovšetkým v okresoch Lučenec, Banská Bystrica a Rimavská Sobota, no pokiaľ bol dopyt, distribuovali ho aj do ďalších miest. Po ukončení zásahov bolo voči ôsmim osobám vznesené obvinenie za obzvlášť závažný zločin nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Súd vzal všetkých obvinených do väzby. Po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov,“ dodala polícia.

Pozrite si autentický videozáznam z jednej z domových prehliadok v Banskobystrickom kraji:


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu