FOTO: Neporiadok, zápach a preplnené nádoby na odpad. Aj takto vyzerá centrum Lučenca


FOTO: Neporiadok, zápach a preplnené nádoby na odpad. Aj takto vyzerá centrum Lučenca
Galéria: 17 fotiek
Foto: Facebook/Michal pre Lučenec

Neporiadok, zápach a preplnené nádoby na komunálny odpad. Tomu všetkému čelia obyvatelia mesta Lučenec. Na dlhodobo nevyvezené kontajnery upozornil miestny aktivista Michal. Fotografie, ktoré zverejnil na sociálnej sieti sú skutočne len pre silné žalúdky.

„Priatelia,už to neberiem ako nejak extra čo sa tu deje ale toto ma dnes ráno dorazilo,“ napísal Michal k početnej sérií obrázkov. Zachytávajú porozhadzovaný odpad na Vajanského ulici a dokonca aj v centre mesta. Pri niektorých nádobách sa nachádzajú vrecia plné odpadu, ktorý sa už do kontajnerov nezmestil. Odpad z preplnených nádob vypadáva, niektorí ľudia ho začali hádzať už rovno na zem.

Podľa harmonogramu, ktorý zverejnilo mesto Lučenec na svojej webovej stránke, by mali odpad vyvážať na týždennej báze. Každý utorok by mali byť vyprázdnené nádoby v centre mesta a každý piatok na Vajanského ulici.


Fotografie, ktoré aktivista zverejnil boli vyhotovené vždy deň pred vývozom. V tomto prípade by bolo namieste, aby samospráva prehodnotila frekvenciu vývozu odpadu. V mestských uliciach by sa tak nešíril zápach a neporiadok.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu