Mladej mamičke v aute skolabovala dcéra. Pomohli jej policajti z Banskej Bystrice


Foto: Mladej mamičke v aute skolabovala dcéra. Pomohli jej policajti z Banskej Bystrice Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Mladá mamička z Banskej Bystrice vo štvrtok 4. januára 2024 zažila hrôzu, ktorou by si nechcel prejsť žiadny rodič. V popoludňajších hodinách vyzdvihla svoju 2-ročnú dcéru z jaslí a vyrazili domov. Dievčatko však v autosedačke počas jazdy skolabovalo.

„Bola som nútená zastať na autobusovej zastávke na Štadlerovom nábreží, kde som prosila o pomoc ľudí zo zastávky, bohužiaľ väčšina nereagovala, avšak v tej chvíli som si všimla, že okolo prechádza hliadka, na ktorú som zamávala, okamžite zastavili a šli mi na pomoc,“ objasňuje vypätú situáciu mladá mamička.

Pomocnú ruku jej poskytla trojica policajtov z Obvodného oddelenia Policajného zboru Banská Bystrica – východ. Aj napriek tomu, že krátko na to sa dievčatko prebralo, bolo jasné, že čo najskôr potrebuje lekársku pomoc. Bolo totiž v šoku a vôbec nekomunikovalo.


Jeden z policajtov si tak prisadol do auta k vystrašenej matke, zatiaľ čo im ostatní kolegovia na služobnom vozidle urobili sprievod na oddelenie urgentného príjmu. „Celá akcia skončila šťastne a malá slečna je v poriadku,“ dodáva banskobystrická krajská polícia, ktorá sa o príbeh podelila na sociálnej sieti.

Policajní príslušníci si vyslúžili vďaku od vedenia, chválou však nešetrila ani samotná Banskobystričanka. „Vďaka ich promptnému konaniu mi veľmi pomohli, boli mi veľkou oporou, spravili mi doprovod, pomohli s osobnými vecami až do prebratia dieťaťa personálom na Urgentnom príjme. Ich profesionalita a neoceniteľná pomoc mi priniesli pocit úľavy v ťažkej situácii,“ uviedla.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu