Policajti zachránili život mladíkovi z Lučatína. Pošmykol sa na ľade a upadol do bezvedomia


Foto: Policajti zachránili život mladíkovi z Lučatína. Pošmykol sa na ľade a upadol do bezvedomia Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Policajti zachránili život mladíkovi, ktorý ležal zranený neďaleko železničnej stanice v Lučatíne (okres Banská Bystrica). Na tiesňovú linku polície volal krátko pred 5. hodinou ráno všímavý občan s tým, že si osobu ležiacu na zemi všimol z vlaku. Na miesto bola okamžite vyslaná hliadka zo Slovenskej Ľupče. Zistila, že oznamovateľa zrak neklamal.

„Vedľa budovy stanice ležal v kaluži krvi človek. Policajti si v prvej chvíli mysleli, že akákoľvek pomoc je zbytočná, muž nereagoval na podnety, bol celý studený. Rýchlo však zistili, že stále žije a že každá sekunda je v tomto prípade vzácna, najdôležitejšie bolo dostať ho čím skôr k lekárovi,“ spresňuje polícia na sociálnej sieti s tým, že do príchodu zdravotníkov mu poskytovali prvú pomoc. 

Samotní záchranári sa neskôr vyjadrili, že pomoc prišla v poslednej chvíli. Príbeh však mal šťastný koniec a 20-ročný mladík má „zážitok“, na ktorý určite tak skoro nezabudne. Nezabudol však ani poďakovať za záchranu života prostredníctvom správy na sociálnej sieti.

„Okolo pol piatej ráno som sa v Lučatíne pred vlakovou stanicou pošmykol a spadol. Pri tomto som si rozbil hlavu na dvoch miestach, omdlel som a dosť krvácal. Veľa si z toho nepamätám, ale keď som sa prebral boli pri mne dvaja policajti, ktorí mi poskytli prvú pomoc,“ uviedol mladík, ktorý sa podpísal ako Matej. 


V osudné ráno boli vonku tri stupne pod nulou a zranený muž bol podchladený a celý od krvi. „Chcel by som im touto cestou poďakovať za pomoc a asi aj záchranu života, lebo bola veľká zima a ležal som na ľade. Celý čas kým prišla záchranka so mnou komunikovali, pomáhali mi, dali mi napiť a zakryli ma. Veľmi pekne ďakujem,“ dodal Matej. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu