VIDEO: Obcou v bystrickom okrese pobehoval medveď. Dostať sa chcel aj do dvora rodinného domu


Foto: VIDEO: Obcou v bystrickom okrese pobehoval medveď. Dostať sa chcel aj do dvora rodinného domu Foto: Koláž fotografií z videa: Facebook/Jan Besnos Majer

Na sociálnej sieti sa v pondelok 16. októbra 2023 objavilo video, ktoré zachytáva medveďa prechádzajúceho obcou Lučatín v banskobystrickom okrese. Divé zviera sa v blízkosti rodinných domov pohybovalo približne o 14:30 hod., teda v čase, kedy sa množstvo detí vracia domov zo škôl a niektoré osoby aj z práce.

Zábery natočené cestujúcim v autobuse preto vyvolali medzi občanmi vlnu nepokoja. Mnohých však rozrušilo aj počínanie samotného vodiča autobusu. Medveď utekal po miestnej komunikácii len pár metrov pred ním.

V jednom momente dokonca zamieril k bráne do dvora rodinného domu. Tam sa postavil na zadné laby a pokúšal sa otvoriť bránku, ktorá sa však jeho sile nepodvolila. Keď zviera opäť kleslo k zemi, šofér zatlačil na klaksón a vystrašený medveď pokračoval v úniku.


Práve toto konanie viacerí diskutujúci pod videom ostro kritizovali. „Či to bolo vhodné tak ho tlačiť, neviem! Ak by narazil v tom strese na človeka, nebolo by to dobre,“ uvádza svoj názor jeden z komentujúcich.

Našli sa však aj takí, podľa ktorých bolo hlasné zatrúbenie potrebné na to, aby bolo zviera úspešne vyhnané z dediny. Aj napriek tomu, že názor verejnosti sa v tejto veci nezhoduje, napokon sa medveď z obce stratil a žiadna osoba nebola priamo ohrozená.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu