Rodičia odišli 1. júna do zahraničia a doma nechali bez dozoru šesť detí, dve z nich nemajú ani rok


Foto: Rodičia odišli 1. júna do zahraničia a doma nechali bez dozoru šesť detí, dve z nich nemajú ani rok Foto: KR PZ Banská Bystrica

Polícia v Lučenci prosí občanov o pomoc pri pátraní po hľadanej 28-ročnej Gyöngyi Horváthovej z Fiľakova a hľadanom 32-ročnom Jánovi Silárdiovi trvale bytom Pliešovce. Oboch hľadaných potrebuje vypočuť vyšetrovateľ OKP Lučenec ako svedkov v súvislosti so zločinom odloženia dieťa.

Doposiaľ vykonaným pátraním, ako aj vykonanými previerkami sa hľadané osoby vypátrať nepodarilo. Polícia žiada občanov, aby akékoľvek informácie o hľadanej dvojici oznámili na najbližšom útvare Policajného zboru, alebo na tiesňovú linku č. 158. 

Dvojica vycestovala do zahraničia ešte minulý piatok a v rodinnom dome vo Fiľakove nechala 6 detí bez dozoru vo veku od 8 mesiacov do 9 rokov. Deti ostali doma samé štyri dni a nikto sa o ne nestaral. Od pondelka 4. júna sú deti u ich starej mamy vo Fiľakove a postupne ich umiestňujú do detských domovov. Za takýto zločin hrozí páchateľom trest na 2 až 6 rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Banská Bystrica