Tri vlámania počas jedného týždňa. Polícia pátra po páchateľoch, ktorý vykrádajú autá


Foto: Tri vlámania počas jedného týždňa. Polícia pátra po páchateľoch, ktorý vykrádajú autá
Galéria: 4 fotky
Foto: KR PZ Banská Bystrica

Banskobystrická polícia v minulom týždni zaevidovala tri prípady krádeží vlámaním do motorových vozidiel. V dvoch prípadoch ide o zločin, za ktorý hrozí trest na 3 až 10 rokov a v jednom prípade, vzhľadom na nižšiu spôsobenú škodu ide o prečin za ktorý hrozí trest na 2 roky. Prvý prípad sa stal uplynulý víkend. Páchateľ sa v sobotu 26. mája medzi 16:45 až 17:00 na Sládkovičovej ulici v Banskej Bystrici vlámal do osobného automobilu Renault Master.  

„Rozbil okno na dverách na strane spolujazdca, dvere otvoril, vošiel do kabíny, odkiaľ z odkladacieho priestoru nachádzajúceho sa pod palubnou doskou ukradol dve kožené peňaženky s finančnou hotovosťou ako z ďalšej peňaženky, ktorá sa nachádzala na sedačke vedľa vodiča ukradol peniaze,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Krádežou vznikla škoda za viac ako 3 300 eur. 

V noci z 21. na 22. mája sa na Bernolákovej ulici v Banskej Bystrici páchateľ vlámal do osobného automobilu Škoda Felícia na ktorom rozbil okno a z auta ukradol autorádio, tapacírovanie všetkých štyroch dverí a doklady od vozidla. Majiteľovi vznikla škoda v hodnote 210 eur.  


Posledná krádež prebehla v noci z 20. na 21. mája, keď sa páchateľ na Radvanskej ulici v Banskej Bystrici vlámal do osobného auta Škoda Octavia. „Nezisteným spôsobom prekonal uzamykací mechanizmus dverí, vošiel do auta a ukradol autorádio s navigáciou a z vozidla odmontoval a ukradol aj dva predné svetlomety. Poškodenej spoločnosti z Českej republiky spôsobil celkovú  škodu 5-tisíc eur,“ dodala Faltániová.  





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Banská Bystrica