29-ročný Rudolf sa matke vyhrážal smrťou, hlavou porozbíjal dvere a v byte zničil viacero vecí


Foto: 29-ročný Rudolf sa matke vyhrážal smrťou, hlavou porozbíjal dvere a v byte zničil viacero vecí Foto: noviny.sk

V byte svojej matky v Lučenci vyčíňal jej 29-ročný syn Rudolf. Matke sa vyhrážal zabitím a v byte zničil okrem iného aj troje dverí, ktoré porozbíjal hlavou. Matke sa našťastie podarilo ujsť inak by ublížil aj jej. Rudolf toho poničil viac, okrem dverí rozbil práčku, zrkadlo, televízor prevrátil kuchynský stôl a porozbíjal taniere. Zatiaľ čo on ničil nábytok či iné zariadenia, matka aj ďalší príbuzní stihli utiecť.

„Pred vchodom sa nachádzala hliadka policajného zboru, ktorú zastavili a oznámili im, čo sa stalo. Polícia muža zadržala,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. Podľa príbuzných polícia v ich byte zasahovala často. Podľa starej mamy vyčíňal preto, lebo si nezobral lieky.  

Voči 29-ročnému mužovi bolo vznesené obvinenie z prečinu nebezpečného vyhrážania a prokurátor podal návrh na jeho vzatie do väzby. Na súde pôsobil Rudolf veľmi pokojne aj po oznámení, že bude stíhaný väzobne. Keďže spáchal skutok na chránenej osobe, hrozí mu vyšší trest a to na 6 mesiacov až 3 roky. Súd bude u Rudolfa skúmať aj jeho psychický stav.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: noviny.sk