Od pondelka 28. novembra 2016 bude na cestách opäť viac policajtov


Foto: Od pondelka 28. novembra 2016 bude na cestách opäť viac policajtov Foto: ilustračné

Policajný zbor neustále vyvíja aktivity smerujúce k zníženiu počtu dopravných nehôd v úmysle chrániť životy, zdravie a majetok občanov. Od pondelka 28. novembra 2016 bude na cestách opäť viac policajných hliadok s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, a tak znížiť nehodovosť a úmrtnosť na cestách. Počas celého týždňa zvýšime kontrolu všetkých účastníkov cestnej premávky.

Vodiči

U vodičov sa policajti zamerajú na všetky priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Rovnako aj na vodičov, ktorí hrubým spôsobom porušujú dopravné predpisy a svojou jazdou ohrozujú iných účastníkov cestnej premávky. Kontrole sa nevyhnú ani vodiči nákladných vozidiel, policajti sa zamerajú na dodržiavanie ich povinností.


Cyklisti

U cyklistov sa policajti zamerajú na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi. Dôraz budú klásť na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prílb a reflexných prvkov.

Chodci

V prípade chodcov sa policajti zamerajú na používanie priechodov pre chodcov a používanie reflexných prvkov. Policajti zvýšia dohľad na miestach častého pohybu chodcov v mestských častiach, zastávkach mestskej hromadnej dopravy, pri školách, kultúrnych a spoločenských objektoch najmä v čase dopravných špičiek.

Od začiatku tohto roka k dnešnému dňu (25.11.2016) v banskobystrickom kraji evidujeme 1 157 dopravných nehôd (o 106 menej ako v rovnakom období minulého roka), pri ktorých zahynulo 29 osôb (rovnako ako vlani), 127 osôb sa zranilo ťažko (o 32 menej ako vlani) a 516 osôb sa zranilo ľahko (o 78 menej ako vlani). Napriek pozitívnemu vývoju sa s touto situáciou neuspokojujeme. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu