Tragická nehoda pri Badíne: Zrážku autobusu s kamiónom neprežili dvaja ľudia, zasahoval aj vrtuľník


Foto: Tragická nehoda pri Badíne: Zrážku autobusu s kamiónom neprežili dvaja ľudia, zasahoval aj vrtuľník
Galéria: 4 fotky
Foto: facebook.com/policiaslovakia

Vážna dopravná nehoda sa stala včera 23. apríla na ceste R1 v smere z Banskej Bystrice do Zvolena v katastri obce Badín. Pri zrážke kamiónu s autobusom zahynuli dvaja ľudia a šiesti cestujúci ostali zakliesnení v autobuse. Náraz neprežili muž so ženou, ktorí sedeli v prednej časti autobusu. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane záchranárskeho vrtuľníka.  

Lekár leteckých záchranárov si do svojej starostlivosti prevzal ťažko zranenú, 41-ročnú ženu, ktorá utrpela poranenia viacerých častí tela. Po ošetrení bola preložená na palubu vrtuľníka a s tzv. polytraumou záchranárskym vrtuľníkom prevezená do Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici,“ uviedli leteckí záchranári na svojom webe.

Podľa informácii zranenia utrpelo 12 ľudí, z toho dvaja boli zranení ťažko. K nehode došlo po 15:00, kamión išiel pomaly, pretože mal poruchu. „Tragická dopravná nehoda, ktorá sa stala na R1 v katastri obci Badín, si podľa predbežných informácií vyžiadala 2 mŕtve osoby a 12 zranených, z toho 2 ťažko,“ informuje hovorkyňa hasičov, Zuzana Farkasová. Príčinu nehody polícia zatiaľ neobjasnila. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: noviny.sk