Nepozorných chlapcov na bicykloch zrazila vodička, 14-ročný cyklista utrpel vážne zranenia


Foto: Nepozorných chlapcov na bicykloch zrazila vodička, 14-ročný cyklista utrpel vážne zranenia
Galéria: 4 fotky
Foto: KR PZ Banská Bystrica

Dopravná polícia v Žiari nad Hronom vyšetruje dopravnú nehodu (DN), ktorá sa stala v stredu 21. marca pred 16:00 za obcou Lutila v okrese Žiar nad Hronom. Auto, ktoré viedla 34-ročná vodička sa tu zrazilo s neplnoletými cyklistami. 

„K dopravnej nehode došlo tak, že maloletý, 14-ročný cyklista viedol bicykel smerom od obce Lutila na Slaskú miernym stúpaním, kde sa s bicyklom otáčal, pričom pravdepodobne nedbal na zvýšenú opatrnosť a prehliadol vozidlo, ktoré ho v tom čase predchádzalo. Došlo k ich zrážke. Počas zrážky bicykla s vozidlom došlo k vymršteniu sedadla bicykla, ktoré zachytilo a zranilo ďalšieho maloletého 13-ročného cyklistu jazdiaceho mimo cestu. Pri dopravnej nehode došlo k ťažkému zraneniu 14-ročného chlapca a k ľahkému zraneniu jeho 13-ročného kamaráta,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Ťažko zraneného chlapca z miesta nehody previezol do nemocnice záchranársky vrtuľník. Podľa doterajšieho objasňovania DN ani jeden z cyklistov nemal na hlave prilbu. Napriek tomu, že zákon ukladá povinnosť nosiť prilbu len mimo obce, v prípade maloletých cyklistov však išlo o zákonnú povinnosť mať prilbu na hlave za každých okolností. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Banská Bystrica