Pilčíka zasiahol padajúci strom a spôsobil mu ťažké poranenia, zasahovať musel záchranársky vrtuľník


Foto: Pilčíka zasiahol padajúci strom a spôsobil mu ťažké poranenia, zasahovať musel záchranársky vrtuľník Foto: facebook.com / VZZS ATE

Leteckí záchranári z Banskej Bystrice včera 13. marca predpoludním leteli na pomoc do okresu Žilina mužovi, na ktorého v lese spadol strom. Muž utrpel poranenia hornej časti tela. Pilot dokázal pristáť na vhodnom mieste a záchranári spolu s pozemnou silou muža dostali do vrtuľníka a previezli do Univerzitnej nemocnice v Martine. 

„Posádka letela krátko predpoludním do lesného terénu v obci Dolná Tižina. V ťažko dostupnom teréne pre pozemnú záchranu sa nachádzal 60-ročný muž, ktorého pri pílení zasiahol strom do oblasti hrudníka a hornej končatinyPilot vrtuľníka pristál na vhodnom a bezpečnom mieste na pristátie. Následne si lekár leteckých záchranárov zraneného muža, ktorý bol za asistencie hasičov a pozemných záchranárov prenesený k vrtuľníku, prevzal do svojej starostlivosti. Po doplnení liečby bol v stabilizovanom stave pri vedomí, s podozrením na zlomeninu hornej končatiny a poranením hrudníka letecky prevezený do Univerzitnej nemocnice v Martine,“ uviedli leteckí záchranári na svojom webe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: lzs.ate.sk