21-ročný mladík spáchal za pár minút 5 trestných činov, navyše zaútočil na policajta


Foto: 21-ročný mladík spáchal za pár minút 5 trestných činov, navyše zaútočil na policajta Foto: minv.sk

Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil 21-ročného muža z Trenču z prečinu útoku na verejného činiteľa, poškodzovania cudzej veci, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, výtržníctva a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla.  

V utorok 13. februára krátko po 11:00 hod. v Lučenci po Vajanského ulici, šoféroval svoje vozidlo Renault Mégane a v dôsledku nedodržania bezpečnej vzdialenosti narazil do vozidla Mercedes Benz idúceho pred ním, ktoré viedol 37-ročný vodič z Lučenca. Následne obaja vodiči vozidlá odstavili, a keď poškodený vystúpil, mladík ho vulgárne napádal a nohou mu odkopol spätné zrkadlo.

Opakovane do jeho vozidla kopal a snažil sa odlomiť aj znak Mercedesu z kapoty. Následne si sadol do poškodeného auta a chcel s ním odísť, čo sa mu však nepodarilo. Potom nastúpil do svojho vozidla a pokračoval v jazde až kým ho po 10 min. zastavili policajti. Vodič sa podrobil dychovej skúške, ktorá alkohol nepotvrdila.  

„Vykrikoval rôzne vulgarizmy, prešiel okolo služobného vozidla, kde päsťou udrel do prenosného magnetického výstražného zariadenia umiestneného na streche vozidla, následkom čoho zariadenie spadlo na cestu a rozbilo sa. Po výzve, aby upustil od protiprávneho konania, udrel päsťou do hrudníka jedného z policajtov,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.  

Následne ho policajti vyzvali, aby sa podrobil testu na zistenie prítomnosti omamných látok, čo však odmietol. Na vozidlách spôsobil škodu za viac ako 1 700 eur. Vyšetrovateľ mladého muža umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní. Za tieto skutky mu hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Banská Bystrica