Noc literatúry 2015


Foto: Noc literatúry 2015

Radnica, Záhrada, Divadlo z Pasáže, Bethlenov dom i Teatro Mefisto. To je päť netradičných miest, ktoré sa budú tento rok spájať s obľúbeným podujatím Noc literatúry 2015. Tentokrát neposlúžia na divadelné predstavenie, tanečné či výtvarné umenie, ale na čítanie úryvkov diel významných európskych autorov.

V stredu, 13. mája o 18:00 hod. prečíta prózu Pavla Vilikovského „Prvá a posledná láska“ aj primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko so svojimi zástupcami, Jakubom Gajdošíkom a Martinom Turčanom.

Projekt Noc literatúry pozostáva z 15-minútových čítaní úryvkov, po ktorých sa návštevníci presúvajú na ďalšie miesto. Tam ich už čaká ďalší čítajúci, medzi ktorých bude tento rok patriť okrem vedenia mesta aj herečka Marianna Mackurová, výtvarník Maroš Rovňák a herec Michal Ďuriš.

„Priznám sa, že prvýkrát budem na verejnosti prezentovať takýto druh literatúry. Som veľmi rád, že k zaujímavým projektom, ktoré prezentujú významné diela sa pridáva aj Banská Bystrica. Noc literatúry je pre mňa výzva a verím, že svojim prejavom nesklamem,“ hovorí primátor Nosko.

Rozpis čítania na radnici:

18:00 a 18:30 hod. Martin Turčan

19:00 a 19:30 hod. Ján Nosko

20:00 a 20:30 hod. Jakub Gajdošík

Noc literatúry sa okrem Banskej Bystrice uskutoční v Bratislave, Senci, Trenčíne, Trnave, Žiline, Dolnom Kubíne, Banskej Štiavnici, v Košiciach, Modre a Nitre.

Viac informácií nájdete na http://bratislava.czechcentres.cz/novinky/noc-literatury-20151/

Miesto: -
Dátum: 13.05.2015 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu