Bystričan sa so železnou tyčou v ruke vyhrážal farárovi zabitím


Foto: Bystričan sa so železnou tyčou v ruke vyhrážal farárovi zabitím

Bystričan podľa polície vošiel na faru so železnou tyčou v ruke, ňou neváhal rozbiť svetlík aj dvere a farárovi sa vyhrážal zabitím.

Banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová potvrdila, že vyšetrovateľ v Brezne obvinil 57-ročného muža z Banskej Bystrice z prečinu porušovania domovej slobody a z prečinu nebezpečného vyhrážania.

“Na Farskom úrade v obci Čierny Balog, železnou tyčou rozbil sklenenú výplň svetlíka vedľa vchodových dverí, tieto si otvoril a vošiel do chodby, kde rozbil sklenenú výplň na dverách vedúcich do priestorov fary, pričom tieto z vnútornej strany otvoril a vošiel do fary,” opísala Faltániová.

Vo vnútorných priestoroch začal podľa policajnej hovorkyne opakovane vykrikovať na farára, aby išiel von a vyhrážal sa mu zabitím. Toto sa opakovalo niekoľkokrát, pričom neustále nadával. Obvinený podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne svojím konaním vzbudil vo farárovi dôvodnú obavu, že svoje vyhrážky uskutoční. Mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol umiestnený do policajnej cely.

“Skutku sa dopustil pod vplyvom alkoholu. V čase jeho zadržania mu namerali viac ako 1,7 promile alkoholu,” uviedla Faltániová.

Foto: ilustračné

Miesto: -
Dátum: 12.04.2015



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu