Opitý vodič nestihol dobrzdiť a narazil do auta pred ním, nafúkal 2,3 promile a prišiel o vodičák


Foto: Opitý vodič nestihol dobrzdiť a narazil do auta pred ním, nafúkal 2,3 promile a prišiel o vodičák
Galéria: 4 fotky
Foto: KR PZ Banská Bystrica

Zvolenská polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v nedeľu 14. januára krátko po ôsmej hodine večer na ceste 1/66 pri OD Mercury market vo Zvolene. 36-ročný vodič osobného automobilu Hyundai z Kováčovej mal namierené do Zvolena. Nedodržal bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami a zozadu narazil do automobilu Opel Corsa idúceho pred ním. V Opli sedel 36-ročný vodič z Prievidze. Po náraze vozidlo Hyundai odhodilo mimo cestu, kde narazilo do dopravného značenia. 

„Vodičovi vozidla Hyundai pri dychovej skúške namerali 1,09 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 2,27 promile. Opakovaná dychová skúška bola ešte vyššia až 2,33 promile. Pri dopravnej nehode sa vodič vozidla Opel ťažko zranil, alkohol u neho zistený nebol. Vodičovi, ktorý nehodu zavinil, na mieste zadržali vodičský preukaz,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

DN je v procese vyšetrovania, voči vodičovi ktorý nehodu zavinil bude vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z prečinu ublíženia na zdraví.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Banská Bystrica