FOTO: Zvolenčania kritizujú zrušenie fontány, mesto sľubuje novú. Ako bude vyzerať?


FOTO: Zvolenčania kritizujú zrušenie fontány, mesto sľubuje novú. Ako bude vyzerať?
Galéria: 3 fotky
Foto: Foto: Facebook - Mesto Zvolen

Mesto Zvolen už pred niekoľkými týždňami informovalo, že nefunkčnú fontánu na námestí nahradí počas letnej sezóny obrovský kvetinový záhon. Stará fontána sa už dostala za hranicu svojej životnosti.

„Vnútorné trysky sú úplne prehrdzavené. K tomu sa pridala zatopená technológia, čím je prakticky znemožnené jej spustenie. Ak by sme mali urobiť len nevyhnutnú opravu, stála by okolo 40-tisíc eur a budúcu sezónu by sme možno aj tak stáli pred podobným rozhodovaním,“ uviedol vedúci odboru výstavby a životného prostredia Maroš Hrádela.



Zrušenie obľúbenej fontány okamžite spustilo rôzne debaty na sociálnych sieťach. Mnohým Zvolenčanom sa tento krok mesta nepáčil a chceli vytvoriť petíciu za jej zachovanie. Niektorí ľudia boli dokonca ochotní prispieť na jej obnovu.

Po vlne kritiky mesto obyvateľov ubezpečuje, že Zvolen bez fontány nezostane. „To, že sa pôvodná fontána načas premení na kvetinový záhon, je len východiskom z núdze. Súčasne sa pracuje na projekte úplne novej fontány, vrátane výverov v dĺžke až 40 metrov. Celá vodná plocha bude „pochôdzna“ a osvetlená, čo v konečnom dôsledku znamená nielen viac vody, ale dokonca aj možnosť priameho kontaktu ľudí s ňou a teda väčšie osvieženie,“ sľubuje mesto.

Ani to vraj nie je všetko. Námestie sa podľa mesta viac zazelená vďaka kvetinovým záhonom, vysadeným stromom a aj novej zeleni vo veľkých črepníkoch. Celkovo by tieto zmeny na námestí mali stáť takmer jeden milión eur. Investíciu bude mesto hradiť z eurofondov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu