VIDEO: NAKA zadržala 14-ročného chlapca. Škole v okrese Brezno sa vyhrážal bombou


Foto: VIDEO: NAKA zadržala 14-ročného chlapca. Škole v okrese Brezno sa vyhrážal bombou Foto: FB Polícia SR

14-ročného žiaka zadržala NAKA v rámci akcie “Škola.” Mladík je podozrivý zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy.

„Toho sa podozrivý mladistvý mal dopustiť dňa 7. 5. 2024, keď zaslal na riaditeľstvo jednej zo základných škôl v okrese Brezno výhražný email, v ktorom sa mal vyhrážať tým, že je v škole bomba. Na základe výbornej kooperácie viacerých zložiek Policajného zboru a intenzívnej operatívno-pátracej činnosti národnej kriminálnej agentúry v spolupráci s odborom počítačovej kriminality Prezídia Policajného zboru bol odosielateľ emailu do 24 hodín vypátraný a zadržaný,“ uvádza polícia na sociálnej sieti.

Zo zadržaným mladistvým aktuálne polícia vykonáva úkony, ktoré by zabezpečili dôkaznú situáciu a súčasne vyhodnotili, či išlo o reálnu hrozbu. Polícia tiež upozorňuje, že takéto konanie môže byť posudzované ako zločin teroristického útoku, za ktorý hrozí doživotie. V prípade dokázania viny za šírenie poplašnej správy ide o trest väzenia tri až osem rokov. „Takéto udalosti môžu byť traumatizujúce nielen pre deti a mládež školského zariadenia, kde k incidentu došlo, ale aj pre rodinných príslušníkov pôvodcu výhražného emailu, ktorých dôsledky jeho nerozvážneho konania môžu osobne zasiahnuť. V neposlednom rade takéto nerozvážne konanie traumatizuje celú spoločnosť,“ prízvukuje polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu