Máte radi adrenalín a jedinečné výhľady? V Kremnici opäť otvárajú ferratový svet


Foto: Máte radi adrenalín a jedinečné výhľady? V Kremnici opäť otvárajú ferratový svet Foto: Facebook/Mesto Kremnica

Pred niekoľkými rokmi začala Kremnica budovať na Skalke širokú sieť via ferratových trás, ktoré sa skladajú z viacerých častí. Ako informuje mesto na sociálnej sieti, už od 1. mája 2024 bude pre návštevníkov opäť otvorený ferratový svet.

S myšlienkou prvého projektu prišiel bývalý poslanec a dlhoročný člen Horskej služby Kremnické vrchy Ivan Petráš. Mesto sa podujalo myšlienku pretvoriť na skutočnosť. Slávnostné otvorenie via ferraty Komín na Skalke v Kremnických vrchoch bolo v roku 2017.



„Užijete si adrenalín, krásne výhľady a nezabudnuteľné okamihy. Kvôli vašej bezpečnosti je ferratový set povinnou výbavou, bez ktorej je vstup na ferraty zakázaný. Ak ferratový set nevlastníte môžete si ho rezervovať a požičať v Relax centre na Skalke,“ informujú na sociálnej sieti. Via Ferrata komín ostáva zatiaľ zatvorená. Predpokladaný termín otvorenia je 1. júna 2024.

Via ferratový svet má najťažšiu ferratovú cestu na Slovensku s názvom F-úha s obtiažnosťou “F“ a atraktívnou, presklenou visutou lávkou ponúkajúcou výhľady na sever Kremnických vrchov a Turčiansku kotlinu.

Deti od 10 rokov môžu absolvovať via ferratové cesty iba v sprievode dospelej osoby. Návštevu mladších detí Horská služba neodporúča.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu