FOTO: Zdrogovaný vodič sa v Lučenci zrazil s motorkou. Už trikrát mu zakázali šoférovať


FOTO: Zdrogovaný vodič sa v Lučenci zrazil s motorkou. Už trikrát mu zakázali šoférovať
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

V nedeľu došlo v Lučenci k dopravnej nehode na križovatke ulíc Haličská cesta a Dukelských hrdinov. Podľa predbežných zistení 36-ročný muž na vozidle VW Passat odbočoval na Haličskú cestu, pričom v tom čase ťahal za sebou na ťažnom lane osobné auto Opel Corsa vedené 35-ročnou ženou.

Počas odbočovania pravdepodobne nedal prednosť prichádzajúcemu motocyklu Honda, ktoré viedol 26-ročný vodič. Ten sa pri nehode zranil len ľahko, jeho spolujazdkyňa však utrpela zranenia s predpokladanou dobou liečby nad 42 dní.

„Na základe fyzických reakcií a príznakov policajti vyzvali vodiča vozidla, aby sa podrobil lekárskemu vyšetreniu spojenému s odberom a vyšetrením krvi a iného biologického materiálu, či nie je ovplyvnený návykovou látkou. Prvotný skríning potvrdil prítomnosť psychotropných látok amfetamínu, extázy a metamfetamínu. Následne mu bola odobratá vzorka krvi, ktorá bude zaslaná na ďalšie skúmanie,“ priblížila polícia na sociálnej sieti.



Policajti 36-ročnému vodičovi zadržali vodičský preukaz a vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Ako sa zistilo, ide o muža, ktorý už mal v priestupkovom konaní trikrát uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Vodičák mu bol naposledy vrátený koncom roka 2023.

Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania. Vzhľadom na nepriaznivý vývoj nehodovosti na našich cestách polícia vyzýva k zodpovednosti. Takisto pripravuje viacero dopravno-bezpečnostných opatrení na mesiace máj a jún, pričom voči vodičom pod vplyvom alkoholu či omamných a psychotropných látok bude v zmysle zákona postupovať nekompromisne.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu