V Rimavskej Sobote sa môžete zdržať až dve hodiny. Pozor na aktuálne dopravné obmedzenia


Foto: V Rimavskej Sobote sa môžete zdržať až dve hodiny. Pozor na aktuálne dopravné obmedzenia Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva PZ v Rimavskej Sobote upozorňuje vodičov na dopravné obmedzenia v súvislosti so stavebnými a údržbovými prácam na križovatke v časti Sobôtka. Upozorňuje na to banskobystrická polícia na sociálnej sieti.

Vodiči by mali rátať s možnými kolónami a to až dve hodiny. Mnohí ľudia už začali využívať alternatívne trasy cez Husinú alebo v prípade cesty do Hnúšte cez Kraskovo. Tieto obchádzkové trasy vedú cez cesty III. triedy, kde platí zákaz tranzitnej dopravy. Pri nesprávnom využívaní cestnej siete sa okrem rizika poškodenia ciest zvyšuje riziko vzniku dopravných nehôd.



Mesto a príslušné orgány pracujú na riešení situácie čo najefektívnejšie a v najkratšom možnom čase. „Apelujeme na vodičov, aby zvážili alternatívne spôsoby dopravy, ako napríklad vlakovú dopravu. V prípade, že budete úsekom prechádzať, rátajte so zdržaním,“ píše polícia.

Taktiež uvádzajú aj všeobecné zásady pri jazde v kolóne:

• skúsení vodiči vedia, ako sa zachovať, keď sa blížite ku koncu kolóny - jednoducho zapnete výstražné smerovky a sledujete situáciu pred sebou aj za sebou,
• zachovajte pokoj a nebuďte agresívni, tým nikomu (a ani sebe) nepomôžete
• vždy si v kolóne nechajte priestor na istý reakčný čas alebo v prípade, že by
potrebovalo prejsť vozidlo záchranných zložiek
• počúvajte dopravný servis alebo využívajte dopravné mobilné aplikácie
• nezabúdajte na pitný režim, majte po ruke pitnú vodu
• nejazdite na palivovú rezervu, sledujte technický stav vozidla, v prípade
elektromobilov úroveň batérie


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu