Ruský vyzvedač Garbár ide za mreže. Súd v Banskej Bystrici mu nič neodpustil, ani mastnú pokutu


Foto: Ruský vyzvedač Garbár ide za mreže. Súd v Banskej Bystrici mu nič neodpustil, ani mastnú pokutu Foto: YouTube/Denník N

Odsúdený vyzvedač Bohuš Garbár ide nakoniec za mreže. Minulý rok dostal za vyzvedačstvo v prospech Ruska, ktoré vedie agresívnu vojnu proti Ukrajine, podmienku 3 roky a peňažný trest. Do väzenia teda nešiel. To sa zmenilo po dnešnom rozhodnutí Špecializovaného trestného súdu. Garbár totiž súd požiadal o odpustenie peňažného trestu, ten ho však namiesto toho poslal natvrdo do väzenia na 1 rok, 5 mesiacov a 25 dní.

Garbár z pôvodného peňažného trestu vo výške 15-tisíc eur splatil len prvú splátku, informuje denník Sme. „ Na pojednávaní súdu v Banskej Bystrici žiadal odpustenie zvyšného finančného trestu z dôvodu, že nemá dostatok prostriedkov a nedokáže sa zamestnať, keďže sa stará o chorú matku,“ pridáva podrobnosti denník. Súd mu však zvyšných 11-tisíc eur, ktoré mu ostávajú zaplatiť, neodpustil a trest si odsedí.

Garbár bol z vyzvedačstva pre Rusko usvedčený v roku 2022. Slovenskej informačnej službe sa podarilo natočiť stretnutie Garbára so Segejom Solomasovom, ktorý mal byť asistent ruského vojenského pridelenca. Na videu sa rozprávajú o odovzdávaní informácií za peňažnú odmenu.








Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu