Ši a nechaj šiť: Občianske združenie z Banskej Bystrice bojuje za lepšiu budúcnosť a pomáha znevýhodneným


Foto: Ši a nechaj šiť: Občianske združenie z Banskej Bystrice bojuje za lepšiu budúcnosť a pomáha znevýhodneným Foto: sianechajsit.sk

Občianske združenie, ktoré sa stará o planétu aj o znevýhodnených. Ši a nechaj šiť sa skladá zo štyroch členov s rovnakým cieľom - pomôcť. 

Začali sme rozmýšľať nad životom tesne po duštudovaní vysokej školy, kedy prišlo to obdobie zaradenia sa do života, nájdenie si práce a pochopenia možno aj takého vlastného poslania,“ hovoria zakladateľky združenia Veronika Žbirková a Lenka Slavkovská.

Zdôrazňujú dôležitosť recyklácie textilu a šírenie osvety o znečisťovaní prírody. Okrem toho je ich cieľom aj podpora zdravotne a sociálne znevýhodnených občanov, čím prispievajú k ich lepšej integrácii do spoločnosti. 

Združenie sa snaží šíriť osvetu prostredníctvom prednášok, workshopov, zbierok oblečenia či organizáciou kultúrnych a spoločenských podujatí. Spracovávajú širokú škálu tém týkajúcich sa ekológie, minimalizácie odpadu, podpory lokálnych výrobcov či rozvoja tradičných remesiel a miestnej komunity.


Veríme, že aj malé kroky môžu viesť k veľkým zmenám. Každý jednotlivec môže prispieť k lepšiemu zajtrajšku,“ hovorí jedna zo zakladateliek občianskeho združenia Ši a nechaj šiť. S cieľom zvýšiť povedomie a podporu verejnosti, aktívne pracujú s inými lokálnymi organizáciou a neustále hľadajú nové zdroje financovania.

Okrem toho, že sa združenie sústredí na ekológiu, kladie obrovský dôraz na zapojenie znevýhodnených občanov do spoločnosti. „Vytvárame priestor, kde môžu títo občania nájsť zmysluplnú činnosť a cítiť sa hodnotnými členmi komunity,“ dodáva členka občianskeho združenia.

Ši a nechaj šiť pozýva všetkých Banskobystričanov, aby sa k tejto iniciatíve pridali a podieľali sa tak na budovaní lepšej budúcnosti planéty a jej obyvateľoch. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: sianechajsit.sk