FOTO: Ako bude vyzerať obnovený park v Banskej Bystrici? Mesto pozýva na štvrtkovú prednášku


FOTO: Ako bude vyzerať obnovený park v Banskej Bystrici? Mesto pozýva na štvrtkovú prednášku
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

Mestský park v Banskej Bystrici sa nachádza západne od centra mesta za vodným tokom Bystrica. Má štvorcový pôdorys a je ohraničený ulicami J. Kráľa, J. G. Tajovského, Ľ. Štúra a J. M. Hurbana. Samospráva sa ho aktuálne snaží zachovať a zrevitalizovať pre budúce generácie.
 
Podľa mesta ide o projekt, kde je dialóg obyvateľov, odborníkov a miestnej správy v spoločnej diskusii o tom, ako by mal mestský park po revitalizácii vyzerať nielen vítaný, ale aj nutný. Participatívny proces, do ktorého sa zapojilo cez 200 obyvateľov, priniesol podnety pre kvalitný návrh riešenia verejného priestoru parku.


„Tento proces sa realizoval v súlade s princípmi medzinárodnej Iniciatívy otvoreného vládnutia, ku ktorej sa mesto Banská Bystrica prihlásilo v roku 2020,“ informovalo mesto.

Výstup participatívneho procesu k obnove mestského parku bol odovzdaný odboru architekta mesta. Spracované podnety od verejnosti poslúžili ako súťažná pomôcka v rámci  krajinno-architektonickej súťaže návrhov, ktorá je ďalšou fázou projektu revitalizácie. Z kvalitnej krajinársko-architektonickej súťaže vznikol víťazný návrh revitalizácie mestského parku, ktorého autorom je tím z Ateliéru Gulačová Šereš.

Mesto zároveň pozýva na prezentáciu víťazného návrhu. Prednáška sa uskutoční vo štvrtok 25. apríla o 17:00 v Bethlenovom dome. Následne sa uskutoční komentovaná prehliadka priamo v mestskom parku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu