Čo sa stane s bývalým špitálom v Kremnici? Občania môžu vyplniť dotazník a rozhodnúť o jeho osude


Foto: Čo sa stane s bývalým špitálom v Kremnici? Občania môžu vyplniť dotazník a rozhodnúť o jeho osude Foto: kremnica.sk

Mesto Kremnica uvažuje zriadiť denný stacionár, zariadenie sociálneho charakteru, v bývalom špitáli na Dolnej ulici. Informovalo o tom na svojej webovej stránke a zároveň pripojilo dotazník pre obyvateľov, ktorý sa k tomuto kroku môžu vyjadriť.

Zariadenie je určené pre fyzické osoby, ktoré počas dňa potrebujú pomoc inej fyzickej osoby a ich stupeň odkázanosti je najmenej III. To znamená, že sú na sociálnu službu v zariadení odkázané len na určitý čas dňa, nakoľko ide výhradne o ambulantnú sociálnu službu a nie pobytovú.


Poskytuje sa v nej sociálne poradenstvo, sociálna rehabilitácia, pomoc pri odkázanosti na pomoc inej fyzickej osoby, stravovanie a zabezpečuje sa záujmová činnosť, či rozvoj pracovných zručností.

Ako tvrdí mesto, cieľom prieskumu je zistiť záujem občanov o túto sociálnu službu. Denný stacionár pomôže zlepšiť rozvoj, rozšíriť ponuku a kvalitu sociálnych služieb zabezpečovaných mestom. „Ďakujeme za Váš čas a ochotu pri vypĺňaní dotazníka, ktorý je anonymný,“ dodalo mesto.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu