Vulgárny bilbord Kotlebovcov pri základnej škole v Banskej Bystrici odstránili. Teší sa riaditeľ aj rodičia detí


Foto: Vulgárny bilbord Kotlebovcov pri základnej škole v Banskej Bystrici odstránili. Teší sa riaditeľ aj rodičia detí Foto: RTVS

Kontroverzný bilbord so sloganom „Únia nás ničí, pošli ju do ...“ pri základnej škole v Banskej Bystrici museli odstrániť. Išlo o reklamu z dielne strany Kotlebovci -  ĽSNS pred voľbami do Európskeho parlamentu, ktorá vzbudila u ľudí nevôľu až odpor.

Ako informovala RTVS, proti bilbordu sa postavili rodičia detí aj vedenie základnej školy. „Snažíme sa naše deti viesť k charakterovým hodnotám a snažíme sa z nich robiť charakterných ľudí. Zdá sa mi, že takéto niečo je v priamom rozpore s tým,“ dodal pre RTVS riaditeľ základnej školy Narnia Marek Golian.


Banskobystrická radnica vyzvala reklamnú agentúru, aby bilbord odstránila. „Bilboard, ktorý nabáda na vulgarizmy, sa nachádza na Internátnej ulici na Fončorde, v blízkosti ZŠ Narnia, súkromnej ZUŠ Jozefa Tatára a pracoviska ZUŠ J. Cikkera. Denne okolo neho prejdú desiatky detí i rodičov. Mesto Banská Bystrica sa od takéhoto spôsobu politickej kampane na bilbordoch rázne dištancuje,“ vyhlásila pre portál Dnes 24 Bystrica hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Aktuálne je už reklamná plocha prelepená. „Myslím si, že je to dobrý príklad toho, že slušnosť nie je slabosť a že verejný priestor má nejaké hranice, sme za to veľmi radi,“ podotkol riaditeľ školy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu