FOTO: Lombardisti v Handlovej na stupni víťazov. Barth prelomil prekliatie štvrtých miest


FOTO: Lombardisti v Handlovej na stupni víťazov. Barth prelomil prekliatie štvrtých miest
Galéria: 5 fotiek
Foto: redakcia

V predposlednú aprílovú sobotu sa konalo 3. kolo Autoslalom cup Handlová. Banskobystrickí Lombardisti, aktuálne s tromi nepojazdnými autami zo štyroch, dlho váhali, koho postavia na štart. Z dôvodu vyťaženosti tímu sa nakoniec za volant Alfa Romeo GT v kategórii najsilnejších neupravených áut posadil iba Simon Barth.

Pretek sa tradične šiel formou štyroch jázd, ktoré sa následne spočítali. Organizátori pripravili náročnú technickú trať, na ktorej štart sa postavilo 38 jazdcov. Prvé kolo pretekári odjazdili v daždi. Barthovi prvá jazda nevyšla a minútová penalizácia za vynechanie bránok ho odsunula na koniec štartového pola.


V druhom kole prestalo pršať, trať bola ale stále mokrá a zablatená. Barth zajazdil čistú jazdu s druhým najlepším časom, čo ho posunulo na piate miesto. V tretej jazde pridal dve trestné sekundy. Prišli však chyby a penalizácie súperov, vďaka čomu sa Barth dostal na tretie miesto.

V poslednej jazde dosiahol najlepší čas, celkovo druhý v triede, a konečne sa mu podarilo prelomiť prekliatie štvrtých miest a dosiahol na stupeň víťazov. Konečné tretie miesto je pre Lombardistov ďalší úspech a veľmi dobrá vyhliadka na zvyšok šampionátu. Aktuálne sa Barth v celkovom hodnotení posunul na tretie miesto a Zadroš pre neúčasť spadol na piate miesto. Seriál sa jazdí na sedem kôl so škrtaním jedného najhoršieho umiestnenia, čo celkové výsledky ešte zamieša.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu