FOTO: Vandali opäť zničili podchod v Banskej Bystrici. Nepomaľovaný zostal len niekoľko dní


FOTO: Vandali opäť zničili podchod v Banskej Bystrici. Nepomaľovaný zostal len niekoľko dní
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Banskobystrická regionálna správa ciest, a.s.

Obyvatelia Banskej Bystrice sa netešili dlho z vymaľovaného podchodu na Sládkovičovej ulici v Radvani. Ako informovala Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC), vandali sa opäť činili.

„Po pár dňoch sa krok za krokom vracia do pôvodného stavu, v akom bol roky. Je nám ľúto, že vynaložená energia a financie vyšli, zdá sa, navnivoč,“ napísala na sociálnej sieti BBRSC.


Pod príspevkom sa objavili aj zaujímavé postrehy a nápady od obyvateľov. Viacerí sa zhodli, že im vyhovuje čistý a nepomaľovaný podchod. Simon si však myslí, že by mohli osloviť mladých umelcov, ktorí by sa potešili legálnemu miestu, kde môžu zdieľať svoje umenie.

Dostal však jednoznačnú odpoveď: „Dovoľujeme si vás upozorniť, že toto je podchod, ktorý slúži všetkým a má byť kultúrny. Nie každému sa páčia a vyhovujú grafity. Aby sme vedeli stenu očistiť, použili sme zmývateľnú bielu farbu. Pri návrhoch na riešenie verejných priestranstiev treba pamätať aj na to, že nie každému sa páči a je ochotný akceptovať pomaľované steny. Za nás grafity nie sú riešením pre podchody,“ poznamenala BBRSC.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu