FOTO: Do ulíc v Banskej Bystrici sa vráti obľúbený turistický vláčik. Na akú novinku sa môžete tešiť?


FOTO: Do ulíc v Banskej Bystrici sa vráti obľúbený turistický vláčik. Na akú novinku sa môžete tešiť?
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

Do banskobystrických ulíc sa už čoskoro vráti obľúbený turistický vláčik. Tohtoročná sezóna odštartuje pred otvorením 10. ročníka Vínšpacírka 2024. Konkrétne už túto sobotu 27. apríla 2024 v dvoch časoch, a to o 10:00 a 11:00. Informuje o tom mesto na sociálnej sieti.

V popoludňajších hodinách bude odstavený na Námestí SNP, kde návštevníkom poslúži ako informačný bod o novinkách a aktivitách v regióne. Novinkou tohtoročnej sezóny budú špeciálne víkendové jazdy z mesta pod Urpínom do Španej Doliny, ktorá je známa svojou baníckou históriou a ponúka nejedno pekné zákutie.



Zážitkom bude vstup do jediného sprístupneného priestoru v podzemí obce, a to do banského podzemného prekopu. Nazrieť budete môcť i do historickej ľudovej školy a múzea medi. Vláčik bude do Španej Doliny jazdiť len počas víkendov s odchodom z Námestia SNP o 9:00. Naspäť vyrazí o 15:00 hod. Z dôvodu obmedzenej kapacity bude na  tieto jazdy možné zakúpiť si lístky aj vopred prostredníctvom webu centralslovakia.eu.

Počas druhej sezóny si budete môcť vychutnať aj klasický 45-minútový okruh, ktorý začína a končí pri Hodinovej veži. Odchody sú stanovené na 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 15:00, 16:00, 17:00 a 18:00.

Cena základného lístka je 4 eurá. Za zľavnený, ktorý je určený pre deti a mládež od 2 do 15 rokov, dôchodcov nad 65 rokov, ZŤP osoby a ich sprievod či pre darcov krvi, zaplatíte 2 eurá. Lístky je možné zakúpiť si priamo vo vláčiku platbou v hotovosti alebo kartou. Jazdu vláčikom si budú môcť objednať aj skupiny záujemcov. Z tohto dôvodu sa môže čas jazdy zmeniť.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu