Nemocnica v Považskej Bystrici bojuje s nedostatkom personálu. Súrne potrebujú sestry na novorodeneckom oddelení


Foto: Nemocnica v Považskej Bystrici bojuje s nedostatkom personálu. Súrne potrebujú sestry na novorodeneckom oddelení Foto: Facebook/Nemocnica s poliklinikou Považská Bystrica

Nemocnica s poliklinikou v Považskej Bystrici dlhodobo bojuje s nedostatkom personálu, a to hlavne zdravotných sestier. Problém sa aktuálne týka predovšetkým novorodeneckého a gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, kde nedostatok personálu zhoršila zvýšená práceneschopnosť zamestnancov.

Nanovo zrekonštruovaná pôrodnica je v prevádzke len od začiatku roka, trápi ju však niekoľko problémov.

V našej nemocnici, rovnako ako v iných zdravotníckych zariadeniach dlhodobo pretrváva nedostatok sestier a ostatného zdravotníckeho personálu. Aktuálne je najvypuklejší problém na novorodeneckom oddelení, kde sa dlhodobý problém s nedostatkom sestier skĺbil s nárastom práceneschopnosti,“ opisuje aktuálnu situáciu námestníčka pre ošetrovateľstvo nemocnice Jana Lunáková.

Ošetrovateľské tímy sú dopĺňané praktickými sestrami, teda asistentmi a asistentkami so stredoškolským vzdelaním. V rámci kompetencií pomáhajú sestrám so starostlivosťou o pacientov. 


Ďalším riešením sú pre nemocnicu predbežné dohody s absolventkami vysokých škôl. Tie môžu nastúpiť ihneď po ukončení štúdia.

O náročnej situácii informovalo oddelenie aj prostredníctvom sociálnych sietí spolu s ponukou pracovných miest. Podľa Lunákovej je momentálne najdôležitejšie zvládnuť kritické týždne a zabezpečiť plynulú prevádzku oddelení.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Facebook/Nemocnica s poliklinikou PB