Nepredvídateľné aprílové počasie: leto ustúpilo zime, rátajte aj so snehom


Foto: Nepredvídateľné aprílové počasie: leto ustúpilo zime, rátajte aj so snehom Foto: Facebook/Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ)

Predošlé teplé dni, ktoré sa začínali podobať na leto, skončili. Zvlnený studený front prináša na väčšinu územia trvalý dážď.

Aktuálne na mnohých miestach prší. Na návetriach Vtáčnika napršalo v priebehu týždňa okolo 40 mm zrážok. S výrazným chladením sa posúvajú aj hranice sneženia, vyskytuje sa už v polohách nad cca 1100 - 1200 m n. m.

Od stredy je zaznamenaná perióda teplotne podnormálneho počasia, ktoré prináša časté, no nevýrazné zrážky, od vyšších polôh sneženie. Je preto nutné počítať s tým, že na hory sa vrátia zimné podmienky a snehová pokrývka. V nižších polohách budú nízke teploty nebezpečné najmä pre poľnohospodárov.

Súvislé sneženie môže skomplikovať aj situáciu na cestách a horských priechodoch, hlavne na severe kraja. „Všetci vodiči buďte však pokojní, lebo sme operatívne opäť nachystali techniku a máme opäť do nedele pohotovosť a kolegov v nonstop službách,“ vyjadrila sa Banskobystrická regionálna správa ciest.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Facebook/Slovenský hydrometeorologický ústav