Novinka v Rooseveltovej nemocnici. Zaočkujú vás proti vírusu, ktorý spôsobuje vážne ochorenia


Foto: Novinka v Rooseveltovej nemocnici. Zaočkujú vás proti vírusu, ktorý spôsobuje vážne ochorenia Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica

V banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici zaočkovali prvých pacientov proti vírusu HPV. Očkovacie centrum symbolicky otvorili prestrihnutím pásky ️️primárka Oddelenia infektológie Diana Vološinová a námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť Milan Urbáni.

️„Rozhodli sme sa sprístupniť kapacity infektologickej ambulancie aj pre ľudí, ktorí nemajú vo svojom okolí možnosť dať sa proti tomuto vírusu zaočkovať. Veríme, že tak prispejeme k zvýšeniu zaočkovanosti proti HPV v našom regióne a tým k prevencii rakoviny a iných ochorení spôsobených týmto vírusom,“ povedala Vološinová.


Ľudský papilomavírus (HPV) je vírus, ktorý sa prenáša kožou alebo pohlavným kontaktom. S infekciou HPV sa do 50. roku života stretne až osem z desiatich žien. Rôzne typy HPV sú pôvodcom viacerých vážnych ochorení, akým je aj rakovina krčka maternice.

Očkovacie centrum bude otvorené každý štvrtok v čase od 13:00 do 14:00 v infektologickej ambulancii v starom nemocničnom areáli na adrese Cesta k nemocnici 1.

„Očkujeme mládež vo veku od 15 do 18 rokov v sprievode zákonného zástupcu a dospelých mužov a ženy od 18 rokov. Na očkovanie je potrebné sa zaregistrovať prostredníctvom registračného systému na webovej stránke nemocnice, kde je možné vybrať si konkrétny termín očkovania,“ dopĺňa nemocnica na svojom webe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu