VIDEO: Rekonštrukcia Spojenej školy vo Vlkanovej stála viac ako štyri milióny eur. Ako to v nej vyzerá?


Foto:  VIDEO: Rekonštrukcia Spojenej školy vo Vlkanovej stála viac ako štyri milióny eur. Ako to v nej vyzerá?
Galéria: 8 fotiek
Foto: redakcia

Banskobystrický samosprávny kraj s podporou iniciatívy Catching-Up Regions a európskych zdrojov zrekonštruoval priestory Spojenej školy vo Vlkanovej za viac ako 4 milióny eur. Pôvodné dielne sa zmenili na špičkové centrum zamerané na elektromobilitu, kde sa žiaci učia pracovať s najmodernejšími technológiami.

V priebehu celého minulého roku prebiehali rekonštrukčné a zariaďovacie práce, ktoré pôvodné školské dielne zmenili na moderné centrum pre vzdelávanie v oblasti elektromobility. Zdroje na rozsiahlu modernizáciu sa Banskobystrickému samosprávnemu kraju (BBSK) podarilo získať z eurofondov prostredníctvom iniciatívy Catching-Up Regions a celkové náklady presiahli štyri milióny eur.



Rekonštrukcia zahŕňala kompletné zateplenie obvodového plášťa a strechy, novú podlahu v priestoroch dielní, výmenu okien a dverí, hydroizolácie plochých striech, odstránenie porúch, nové elektroinštalácie a výmenu osvetlenia, nové vedenia vzduchotechniky – odvetranie priestorov, nové vykurovanie a prebudovanie ručných pracovísk na moderné výučbové priestory praktickej výuky elektromobility.


Projekt vo Vlkanovej je pritom jeden zo siedmich takýchto modernizačných projektov, ktoré banskobystrická župa v poslednom čase uskutočnila a postupne otvára, pričom celková výška všetkých investícií dosiahla takmer 33 miliónov eur.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu