FOTO: Zeleň, oddych a zábava pre všetkých. Revúca otvorila vynovený vnútroblok za státisíce eur


FOTO: Zeleň, oddych a zábava pre všetkých. Revúca otvorila vynovený vnútroblok za státisíce eur
Galéria: 13 fotiek
Foto: Facebook/Revúca - oficiálna stránka mesta

Revúca informuje o úspešnom dokončení revitalizácie vnútrobloku medzi ulicami Daxnerova, Tomášikova a Terézie Vansovej. Na projekt v celkovej hodnote 946-tisíc eur mesto získalo nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške 760-tisíc eur.

So zámerom zvýšiť kvalitu a atraktivitu verejného priestoru a vytvoriť viac možností na aktívny oddych sa celkovo obnovilo 15 800 m2 plochy vnútrobloku.


Súčasťou nového priestoru plného zelene, oddychu a zábavy je veľké detské ihrisko s trampolínou, šmýkalkou, pružinovými hojdačkami, preliezkovou zostavou, skokanským mostíkom, lanovou zostavou, kolotočom, hojdačkami a zostavou na precvičenie balansu.

V areáli bola vybudovaná aj prvá multifunkčná dráha v meste určená pre cyklistov, kolobežkárov či korčuliarov. Športovcov môže tešiť exteriérová fitness kruhová zostava, ale veľký dôraz pri projekte sa kládol aj na drobnú architektúru. Rôzne prvky vybavenia vnútrobloku spríjemňujú pohyb v areáli a zlepšili celkovú vybavenosť priestoru.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu