Streľba na Poľane. Muž namiesto medvedice trafil svojho kolegu, zviera na nich zaútočilo


Foto: Streľba na Poľane. Muž namiesto medvedice trafil svojho kolegu, zviera na nich zaútočilo

V nedeľu zaútočila medvedica na dvoch zamestnancov Štátnej ochrany prírody v lesoch nad Kyslinkami na Poľane. Jeden z nich použil zbraň, namiesto zvieraťa však zrejme trafil svojho kolegu do nohy. Postreleného strážcu prírody odviezla sanitka do banskobystrickej nemocnice. O prípade informovali noviny.sk.

​Okolnosti incidentu vyšetruje polícia. Zatiaľ je známe, že služobne starší z kolegov zaškoľoval toho mladšieho. V lesnom poraste zbadali medvedicu s dvomi mláďatami, ktorá sa k nim mala rozbehnúť.


Na mieste nebol mobilný signál, muži tak museli zísť k domom a až odtiaľ volať pomoc. „Hospitalizovaný je na oddelení úrazovej chirurgie, jeho stav je stabilizovaný,“ priblížila pre portál hovorkyňa Roosveltovej nemocnice Ružena Maťašeje.

Medvede na Poľane nie sú zriedkavým javom. Aj miestni ľudia z blízkej Hrochote poznajú miesta, ktorým sa radšej vyhýbajú. „Bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Použitú zbraň mal muž v legálnej držbe,“ informovala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu