Toto sú prvé slová budúceho prezidenta. Pellegrini už má aj svojho favorita na predsedu strany Hlas


Foto:  Toto sú prvé slová budúceho prezidenta. Pellegrini už má aj svojho favorita na predsedu strany Hlas Foto: Facebook/Peter Pellegrini

Víťaz tohtoročných prezidentských volieb Peter Pellegrini dnes vystúpil v diskusnej relácii televízie TA3 V politike. „Ja sa vzdám aj postu predsedu a vzdám sa aj členstva v Hlase-SD, aby som dodržal nepísanú tradíciu,“ skonštatoval počas odvysielanej relácie budúci prezident.

Informuje o tom RTVS na svojom webovom sídle. Portál zároveň uvádza, že Pellegrini sa neobáva o budúcnosť strany a nevidí dôvod na jej spájanie s inou stranou. V súčasnosti nie je známe, kto sa stane jeho nástupcom, keď ho 15. júna inaugurujú za prezidenta. V relácii RTVS O päť minút dvanásť povedal, že svojho favorita má, ale jeho meno nateraz nezverejní. Rozhodovať sa bude medzi podpredsedami strany a generálnym manažérom.

Pellegrini je však presvedčený, že strana vyberie jedného schopného kandidáta, ktorý bude na sneme strany schválený ako predseda. S vládou chce mať konštruktívny vzťah a deklaruje jej podporu v pomoci ľudom a pri krokoch, ktoré majú viesť Slovensko k lepšej budúcnosti. „Tam, kde sa vláda odkloní od týchto vecí alebo by chcela robiť niečo, čo je v rozpore s ústavou, ako prezident budem mať povinnosť sa ozvať,“ dodal.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu